Trappen

Trappen

U kunt uw trap laten uitvoeren in heel wat materialen. DK Timmer- en schrijnwerk biedt u de keuze uit beuk, eik en rubberwood. Die verschillende soorten hout zijn allemaal erg kwalitatief en bieden elk hun voordelen.

Beuk

Beuk is een Europese houtsoort, egaal van structuur met weinig nerven, en blijft splintervrij. Daarom is het de ideale houtsoort voor allerlei toepassingen binnenshuis. Pas gezaagd heeft beuk een witachtige tot lichtbruine kleur. Die verdonkert achteraf naar geelbruin door de invloed van licht & lucht. Kaïne kan het hout ook stomen, zodat het een zachtroze kleur krijgt. Beukenhout is een dure houtsoort maar is tegelijk erg duurzaam en gaat jarenlang mee. Beuk kan niet gebruikt worden voor buitentrappen.

Eik

Met zijn natuurlijke en warme uitstraling past eik in alle interieurs, van modern tot landelijk. Het is een erg stevige houtsoort die niet gauw slijtage vertoont. U kan uw eiken trap op allerlei manieren onderhouden en beschermen (bv. vernissen, verven, oliën, beitsen,…). U kan het uitzicht van uw eiken trap grotendeels zelf bepalen. Als u een meer houdt van een vintage look kunt u kiezen voor krijt eiken of brocant eiken.

Rubberwood

Rubberwood is een populaire houtsoort voor kasten, tafels en trappen. Bovendien is die goedkoper dan andere hardhoutsoorten. Het zorgt voor een lichte en stijlvolle uitstraling en is erg duurzaam. U kunt uw trap uit rubberwood afwerken met eender welk vernis- of beitstype. Kaïne zaagt de treden voornamelijk uit verlijmde panelen, zodat ze stevig blijven zitten en er geen scheuren ontstaan. Rubberwood lijkt qua uitstraling op vurenhout maar is harder en slijtvaster.